Warm, warmer, warmst...

De droge en warme periode blijft maar aanhouden en niet alleen wij snakken naar afkoeling, ook de natuur en haar dieren hebben dringend nood aan een frisse regenbui...

Voor heel wat dieren is deze warmte allesbehalve aangenaam. Zoogdieren zoals egels en reeën die momenteel nog met zogende jongen zitten, hebben het moeilijk. Om melk te kunnen geven, moeten de moeders immers zelf ook voldoende vocht binnen krijgen, en daar wringt momenteel het schoentje.

Ook vogels komen door de hitte in de problemen. Vooral de dakbroedende soorten als huismussen of gierzwaluwen springen veel te vroeg uit hun nest onder de gloeiendhete dakpannen. Ook deze vogels krijgen we tijdens hittegolven vaker als patiënt over de vloer.

Gezien de warmte nog even gaat aanhouden, doen we een oproep om waterschalen te voorzien in de tuin. Dat kan een eenvoudige plantenschaal zijn waar u dagelijks vers water in voorziet. Let er wel op dat de schaal niet te diep is en dat dieren die komen drinken en erin vallen, er nog uit kunnen klauteren...

Foto: jonge gierzwaluw probeert aan de hitte onder het dak te ontsnappen.

Warm, warmer, warmst...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..