Warm weer...

Ook voor de dieren van het Natuurhulpcentrum is het afgelopen dagen erg warm geweest. Op allerlei manieren proberen we ze afkoeling te bezorgen.

Zo krijgen de apen geregeld ijsjes (ingevroren vruchten) als tussendoortje. Iets waar ze dankbaar gebruik van maken om wat af te koelen. Natuurlijk is vers water erg belangrijk bij hoge temperaturen en onze dierenverzorgers zijn dan ook voortdurend in de weer om de dieren zuiver en fris water aan te bieden.

Zo ook onze twee tijgers die van nature sowieso graag in het water zitten. Tijger Ginger bijvoorbeeld heeft een klein zwembad ter beschikking en wanneer het water net ververst is neemt hij graag een plonsbad. Ginger verdwijnt dan bijna volledig onder water en laat zich dan opdrogen in de schaduw.

Ook onze beren zijn verzot op water. Carmen en Suzy die samen een kooi delen kregen eveneens een grote bak koud water in hun kooi. Daar konden ze naar hartelust in ravotten. Ze namen zelfs een autoband mee in bad, die deed dienst als badeendje...

Ook de vogels in de natuur hebben het warm en u kan ze in de tuin ook water aanbieden. Heb je een plantenschaaltje of ondiepe schaal, vul deze dan met water en zet het drinkbakje op een rustige, beschaduwde plek in de tuin. U zal er verbaasd van zijn hoe snel de vogels dit weten te vinden.

Warm weer...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..