Wasberen uit quarantaine...

Drie jonge wasbeertjes zitten na enkele weken quarantaine sinds kort in een grote buitenkooi.

Enkele weken geleden vingen we drie jonge wasbeertjes op. De kleintjes waren net van de melk en zochten een nieuwe thuis. Het probleem bij wasberen is dat ze besmet kunnen zijn met een speciale wasberenspoelworm, die voor mensen zelfs levensgevaarlijk kan zijn.

De kans is klein, maar omdat we geen enkel risico willen lopen moeten onze wasberen na hun aankomst eerst enkele weken in quarantaine. Hier krijgen ze een drie weken durende ontwormingskuur. Na deze kuur worden meststalen opgestuurd naar een laboratorium, en indien de resultaten van het onderzoek in orde zijn, mogen de wasberen uit quarantaine.

Onze jonge wasbeertjes werden gezond verklaard, dus mochten ze eindelijk uit quarantaine om te genieten van het zonnetje. Het drietal amuseert zich kostelijk, en doen niets liever dan spelen in hun grote kooi.

Wie zelf onze wasbeertjes wil komen bekijken, is altijd welkom op onze opendeurdagen. Deze gaan door op zondag 6 en zondag 13 september. Tot dan!

Wasberen uit quarantaine...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..