Wat een pech ...

Het is dan wel geen vrijdag de 13e, maar 13 april 2017 kan ook worden opgetekend als een dag waarin pech centraal stond. Een klein overzichtje ...

Vanmorgen werden we gebeld vanuit Neeroeteren. Een ree zou gekneld zitten tussen de spijlen van een hek. Meteen snelden 2 werknemers ter plaatse en wat ze zagen was niet zo fraai. Het was de reebok gelukt zich volledig door het hek te wurmen, op 1 achterpoot na. Die achterpoot was jammergenoeg niet meer te redden en na de reebok te hebben bevrijd, hebben we beslist om het dier terug mee te nemen naar het Natuurhulpcentrum om het te euthanaseren.

De volgende pech'vogels' waren enkele reptielen. Baardagamen zijn zo van die soorten die vaak worden gelabeld als 'makkelijk in onderhoud' en 'ideaal beginnersreptiel'. Maar zodra mensen ze beu zijn of er achter komen dat reptielen houden toch niks voor hun is, worden ze bij ons binnengebracht. En als de dieren pech hebben, worden ze simpelweg gedumpt! Dat is het verhaal van onze 2 nieuwe baardagamen. Ze werden aan hun lot overgelaten en gevonden langs een textielcontainer. Eén baardagaam is ondertussen gestorven en de andere is er slecht aan toe maar herstelt mondjesmaat. Hiermee willen we iedereen nog eens benadrukken: bezint eer ge begint (met reptielen)!!!

Als afsluiter hebben we nog het onderstaande filmpje. Vorige week stonden we paraat om 3 wilde eenden te helpen. De vogels waren per ongeluk in een opslagput van industriële olie beland. Bij olieslachtoffers is het cruciaal dat ze eerst voldoende vocht binnenkrijgen vooraleer ze kunnen worden gewassen. Ondanks onze beste zorgen waren 2 van de 3 eenden zodanig verzwakt dat ze het niet gehaald hebben. Een(d)tje zwemt gelukkig vrolijk rond op onze zwemvijver en kan binnenkort worden vrijgelaten.

Wat een pech ...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..