Waterpret bij de berbers...

Ook onze dieren hebben last van de tropische temperaturen. Als afkoeling bezorgden we onze berberapen heel wat waterpret...

Door de extreme warmte van afgelopen dagen krijgen we heel wat jonge gierzwaluwen en vleermuizen binnen. Beide diersoorten broeden onder dakpannen en daar is het nu natuurlijk bijzonder warm. Zo kregen we op twee dagen tijd maar liefst 25 gierzwaluwen binnen.

Ook onze andere dieren hebben te lijden onder de hoge temperaturen. Voor de meeste patiënten kunnen we enkel voldoende vers drinkwater voorzien maar de berberapen werden getrakteerd op dolle waterpret. Ze kregen allemaal een grote bak met water die gevuld werd met een tuinslang of gieter. Vooral Nanuska, het jonge berberaapje, was door het dolle heen en zocht al spetterend verkoeling in het water.

De foto toont berberaapje Nanuska (met haar poep naar de camera) die onze fotograaf probeert nat te maken...


Waterpret bij de berbers...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..