We laten ze vliegen...

In het najaar organiseert het Natuurhulpcentrum steevast de activiteit 'ZONDAG=VRIJDAG'. Hierbij worden er gerevalideerde roofvogels, onder ruime belangstelling van het publiek, vrijgelaten... en u kan daar ook bij zijn.

Gedurende het drukke voorjaar en zomer kwamen er vanuit alle hoeken van het land jonge dieren in het Natuurhulpcentrum terecht. Ook heel wat jonge torenvalken, buizerden, bosuilen en steenuilen moesten noodgedwongen door onze medewerkers worden grootgebracht.

Stap voor stap proberen we de jonge roofvogels klaar te stomen voor een leven in de vrije natuur. De eerste weken verbleven de jongen in couveuses en werden ze met kleine stukjes muis gedwangvoederd. Langzaam aan leerden we de dieren volledige muizen eten en kregen ze ook een ruimere binnenkooi ter beschikking. Nu, in de laatste periode van hun verblijf in het Natuurhulpcentrum, verblijven de jonge roofvogels in één van onze vliegkooien waar ze leren jagen op levende prooi.

September is dé uitgelezen maand om onze jonge torenvalken, buizerden, bosuilen en steenuilen vrij te laten. De maïsakkers worden in deze periode immers geoogst en er blijven heel wat restjes liggen. Vele muizen en andere knaagdieren doen zich te goed aan de achtergebleven maïs en vormen zo een gemakkelijke prooi voor onze jonge roofvogels.

WIL U ERBIJ ZIJN ALS WE GEREVALIDEERDE ROOFVOGELS VRIJLATEN?

Klik dan snel op deze link voor meer info... http://www.natuurhulpcentrum.be/CMS/index.php?page=zondag-vrijdag

We laten ze vliegen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..