Weekend vol misdrijven...

Terwijl velen hebben genoten van hun verlengd paasweekend was het voor enkele dieren allesbehalve een 'vredig' weekend. Zij moesten vechten voor hun leven.

De eerste oproep kwam zondag binnen. Toen moesten we uitrijden voor een vos in een strop te Maaseik. Enkele fietsers hadden het spartelende dier opgemerkt in een weide en de politie verwittigd. Gelukkig waren onze mensen snel ter plaatse en kon de vos zonder problemen gered worden van een langzame verstikkingsdood.

De strop hing vast aan een zware tak die achter het dier aansleepte. Op die manier wurgde de angstige vos zichzelf telkens hij wou ontsnappen. Het dier kon losgemaakt worden en werd diezelfde avond nog vrijgelaten. Stroppen zijn uiteraard bij wet verboden, maar toch worden ze nog frequent gebruikt door vossenhaters. De politie stelde een verslag op.

Ook gisteren moesten we op pad. Enkele wandelaars uit Rotem hadden een buizerd gevonden die niet meer kon vliegen en bij nader onderzoek bleek de roofvogel vast te zitten aan een kabel. Omdat ze het dier niet zelf durfden pakken stuurden we enkele medewerkers ter plaatse. Die constateerden dat de buizerd inderdaad vastzat met een poot aan een stalen kabel. Iets verder werd ook vleesafval gevonden en dit alles op enkele tientallen meters van een jagershut, toeval??

De buizerd werd onmiddellijk bevrijd en moest voor verdere verzorging mee naar Opglabbeek. Hij had immers tevergeefs proberen te ontsnappen maar de stalen kabel snokte steeds aan zijn poot. Momenteel stelt de buizerd het goed en zullen de bevoegde boswachters van het Agentschap voor Natuur & Bos de nodige stappen ondernemen. Wat juist de bedoeling was van deze aangelijnde buizerd is niet helemaal duidelijk. Mogelijk moest de vogel als lokvogel dienen om andere exemplaren te kunnen afschieten.

Album 'Paasweekend'

Het paasweekend verliep allesbehalve 'vredig' voor enkele dieren...

Weekend vol misdrijven...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..