Werk, massa's werk...

Druk, drukker, drukst... Zo kan je het Natuurhulpcentrum de laatste weken het best omschrijven. Onze medewerkers komen handen te kort om alle buikjes te vullen, alle dieren te vangen, de kooien te poetsen, de onophoudelijke telefoontjes te beantwoorden en ga zo maar even door...

Van overal stromen de dieren binnen en de druk wordt alsmaar opgevoerd. Het voederen van de massa jonge dieren neemt enorm veel tijd in beslag. Met drie man werken ze de héle dag non-stop om de klus te klaren.

Niet zelden staan ze tot laat in de nacht nog de laatste diertjes hun papje of brokje te geven. Op vrijwillige basis dan, want hun shift eindigde om 10u 's avonds. Ze offeren dus heel wat op om de zware taak te volbrengen. We hebben massa's jonge vogels, een klein leger konijntjes, een troepje eekhoorns, een jonge wezel, massa's jonge bosuilen, vele gekwetste egels, een nest jonge buizerds, ouderloze eendjes, wat haasjes, jonge egeltjes, en de lijst blijft groeien.

We moeten het onderste uit de kan, én uit onze medewerkers halen om alles gedaan te krijgen. Het houdt immers niet op met de jonge dieren. Ook de telefoon staat niet stil. Van overal worden we opgeroepen voor dieren in de problemen. Kauwen in de schoorsteen, reeën in de tuin, vogels vast in hallen, je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het al eens gedaan de laatste maanden.

Ook voor deze oproepen zijn onze medewerkers vaak tot laat in de avond in de weer, dag na dag, week na week.
Daar komt dan nog eens bij dat we erg druk in de weer zijn met de voorbereidingen van ons jaarlijkse Opglabbeker Beach Party. Die houden we natuurlijk niet voor ons plezier maar organiseren we jaarlijks om wat geld in het bakje te krijgen, want onze dagelijkse werking kost ook nog eens handen vol geld. We moeten reclamebordjes plaatsen, tenten zetten, zand schuppen, aankledingen maken, biertonnen zeulen, logistieke plannen uitdenken, enz...

Ook krijgen we massa's groepen over de vloer. Deze betaalde rondleidingen zijn immers eveneens een extra inkomst.
Verder zijn we in de weer om de laatste werkzaamheden aan onze nieuwbouw af te werken. Het resultaat mag gezien worden, maar er is toch nog wat afwerking nodig hier en daar.

En dan zou ik bijna de 'normale' dagelijkse zorg vergeten. Er moeten natuurlijk ook kooien gepoetst worden, Nakima moet verzorgd worden, materiaal moet onderhouden worden enz...

Ziezo, ik denk dat u zich wel kan voorstellen wat voor een zottenkot het hier de laatste weken is.
Mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden houden best deze website goed in de gaten, want binnenkort houden we weer onze jaarlijkse opleidingsweek.
 

Werk, massa

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..