Wespendief na 365 dagen revalidatie vrij...

Gisteren kon een wespendief na een revalidatie van een jaar eindelijk worden vrijgelaten.

De roofvogel werd vorig jaar gevonden in natuurgebied 'Smeetshof' in Bocholt. De vogel lag gewond op de grond en had een wonde op de onderrug. Bovendien mistte de vogel zijn volledige staart. De eerste weken na binnenkomst waren nodig om de wonde op de rug te verzorgen. Dagelijkse wondverzorging en een antibioticakuur waren hiervoor nodig.

Het tweede probleem was het ontbreken van de volledige staart en een aantal pennen van de vleugel. Het ruien van veren, zeker van een volledige staart, neemt enorm veel tijd en energie in beslag. Vandaar dat de vogel 12 maanden in onze opvang verbleef.

De staartveren waren ondertussen allemaal geruid, aan de vleugels ontbraken echter nog steeds enkele veren. Die werden door onze dierenverzorgers vervangen door 'extensions'. De veren van een dode wespendief worden dan vastgelijmd om op die manier de ontbrekende veren te vervangen.

Met een nieuwe staart én enkele extensions in de vleugels was deze prachtige wespendief helemaal klaar voor zijn vrijlating. Wespendieven zijn immers trekvogels die naar Afrika migreren om daar te overwinteren. Hopelijk gaat het onze wespendief voor de wind en kan hij volgend voorjaar gezond en wel terugkeren naar Limburg om hier te komen broeden...

Album 'Wespendief'

Wespendief na 365 dagen revalidatie vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..