Wespendief vrij...

Gisteren kon een wespendief succesvol worden vrijgelaten na een 5 weken durende revalidatie in het Natuurhulpcentrum.

De roofvogel werd bij ons binnengebracht met een hersenschudding en een breuk. Deze kwetsuren waren het gevolg van een aanrijding in het verkeer.

Na onderzoek bleek het sleutelbeen afgebroken ter hoogte van het borstbeen. In eerste instantie werd de vogel verzorgd, gespalkt en ter observatie op onze intensieve zorgen gehouden. Na 3 weken kon de vogel uit het verband en werd er een binnenkooi voorzien zodat de wespendief al korte stukjes kon vliegen. Daarna verhuisde de vogel naar een grote revalidatievliegkooi waar hij conditie kon opbouwen en verder kon aansterken.

Gisteren was uiteindelijk het grote moment aangebroken voor deze prachtige vogel en kon hij worden vrijgelaten in een geschikt gebied. De wespendief is een voedselspecialist die zich toelegt op het eten van wespenlarven. Hij kan als de beste wespennesten opsporen waarna die vakkundig worden gesloopt met zijn sterke klauwen. Zijn verenkleed is zelfs zo dicht dat de angel van een wesp er amper door geraakt.

Onze vogel heeft nog tot september de tijd om zich klaar te stomen voor zijn migratie. Wespendieven zijn immers uitgesproken trekvogels die in Afrika overwinteren...

Wespendief vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..