Wespendief wacht op operatie...

Gisteren werd er een zeldzame wespendief verzorgd in het Natuurhulpcentrum. Het dier werd met een open vleugelbreuk binnengebracht bij het opvangcentrum te Herenthout.

Dergelijke breuken kunnen moeilijk gespalkt worden en een operatie drong zich op. Daarom werd de vogel diezelfde dag nog overgebracht naar Opglabbeek.

Hier wacht de vogel op zijn operatie. Maandag zullen 2 buizerds en de wespendief onder het mes gaan.

Wespendieven zijn zeldzame broedvogels die zich gespecialiseerd hebben in het opgraven van wespennesten. Ze voeden zich met de wespenlarven. Het zijn uitgesproken trekvogels die de winter doorbrengen in tropisch Afrika.

De vogels keren nu terug naar hun broedgebieden in West- en Noord Europa waar ze in een record tempo hun kroost grootbrengen. Want eind augustus vertrekken de volwassen vogels alweer richting Zuiden.
 

Wespendief wacht op operatie...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..