Wit damhert uit Kuringen gevangen...

Vanmiddag slaagden 3 medewerkers erin om het 'beroemde' witte damhert uit Kuringen te vangen.

Ongeveer een maand geleden viel er tijdens een felle najaarsstorm een boom op de omheining waardoor de damhertbok kon ontsnappen. De eigenaar ondernam al ettelijke pogingen het dier te vangen maar zonder resultaat.

Het was de plaatselijke Chiro die tijdens een bosspel het hert spotte en er enkele foto's van kon maken. Omdat het dier vrij dicht te benaderen was, werd het Natuurhulpcentrum verwittigd. Helaas was het op dat moment al te donker om het dier te gaan vangen. Een zoekactie van de Chiro en TVL de dag nadien leverde helaas niets meer op.

Gisteren kregen we een melding van een buurtbewoner uit de Slangbeekweg dat het 'beroemde' damhert zich al enkele dagen in een gedeeltelijk omheind terrein ophield. Bovendien zou het hert gekwetst zijn aan een voorpoot. Drie medewerkers werden op pad gestuurd in een poging het dier te vangen.

Er werd een fuik gebouwd met ruim 100m net rondom de verstopplaats van het damhert. Vervolgens werd het dier richting fuik gejaagd en raakte hij verstrikt in het net. Een eerste onderzoek van het dier wees op een breuk in de schouder. Vanavond komt onze dierenarts om de poot verder te onderzoeken...

Wit damhert uit Kuringen gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..