Witwangtoerako gevangen...

Vanmiddag stonden er mensen uit Arendonk bij ons aan de deur. Trots vertelden ze dat ze een exotische vogel hadden gevangen.

Het dier vloog al een tijdje rond in hun tuin en kwam daar op een voederplek eten. Ze slaagden erin de vreemd uitziende vogel te vangen. Het bleek om een witwangtoerako te gaan.

Toerako’s zijn vogels die soms als huisdier worden gehouden. Ze komen oorspronkelijk voor in berggebieden in de buurt van Ethiopië en Soedan. Ze leven er in wouden van cypressen, hoog in de boomtoppen. Om zich voort te bewegen gebruiken ze hun sterke poten om van tak naar tak te springen.

De toerako blijft voorlopig in het Natuurhulpcentrum, er zullen wel contacten gelegd worden met geïnteresseerde dierentuinen en vogelparken.

Witwangtoerako gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..