Wolven reizen naar Spanje

8 oktober 2013

Wolven reizen naar Spanje

Vanmorgen zijn onze twee wolven toegekomen in Spanje. Ze vertrokken gisterenavond vanop Zaventem.

Het tweetal werd door de Franse overheid in beslag genomen in een dierentuin. Er waren geen papieren aanwezig voor de wolven en ze waren bovendien niet gechipt. Deze manier van werken zet de deur wagenwijd open voor de illegale handel. Dankzij de Franse dierenrechtenorganisatie 'Fondation 30 Millions d'Amis' transporteerden we de wolven naar Opglabbeek. In het Natuurhulpcentrum werd één van de wolven succesvol geopereerd aan een gebroken poot.

In tussentijd werd er volop gezocht naar een nieuwe thuis voor de dieren. Het Natuurhulpcentrum zorgt immers enkel voor noodopvang en daarom moeten we vaak beroep doen op goede dierentuinen als eindoplossing (vaak de enige oplossing). We werken daarom vaak samen met dierentuinen die openlijk de voorkeur geven aan 'opvang- of tweedehandsdieren'.

Na wat zoekwerk bleek de oplossing uit Spanje te komen. De dierentuin 'Safari Aitana' bood onze wolven een mooi en groot verblijf en beloofde levenslang voor de dieren te zorgen. Vanmorgen dan kwam het tweetal aan op de luchthaven van Alicante om van daaruit over de weg te vertrekken naar het dierenpark.

We ontvingen zonet een mail uit Spanje met de vermelding dat de dieren goed zijn toegekomen. De wolven verblijven nog enkele dagen in een tijdelijke kooi en verhuizen daarna naar hun nieuwe verblijf.

Wolven reizen naar Spanje


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!