Zeg geen nee tegen een ree...

Maandag konden jullie lezen dat een drukke ochtendspits in januari geen uitzondering is op het Natuurhulpcentrum. Met 3 oproepen voor reeën leek het wel een voorbode voor wat de rest van de week zou brengen...

Dinsdag 16/1 kregen we weer 2 oproepen voor aangereden reeën: eentje vanuit Zutendaal, de ander vanuit Meeuwen. Beiden dieren konden helaas niet meer worden gered en stierven aan hun verwondingen. Het verkeer blijft dé grootste boosdoener onder de binnengebrachte reeën in het Natuurhulpcentrum. De laatste 5 jaar kregen we in totaal 1195 reeën binnen. Zeker de helft was aangereden. Bij het merendeel is de klap van zo'n aanrijding zo immens dat de dieren niet meer te redden zijn.

Gisteren werden we gebeld vanuit Leopoldsburg omdat een ree vast zat in een tuin. Dit gebeurt ook regelmatig, ongeveer 1/4 van de 1195 zat de voorbije 5 jaar vast in iemand zijn tuin. Snelheid is dan heel belangrijk. Omdat reeën zeer stressgevoelig zijn is het zaak zo snel mogelijk ter plaatse te gaan en het dier proberen weg te vangen.

Vandaag vroeg een ree in As om onze aandacht. Het dier zat gevangen in een schapendraad en had een lelijke snee op zijn achterpoot. Nadat het ree was bevrijd stond onze dierenarts Roxanne klaar om de wonde te hechten. De ingreep is goed gelukt en nu is het afwachten of het ree goed hersteld. We houden jullie op de hoogte!

Op het onderstaande filmpje zie je hoe de vangst van het ree in de tuin in Leopoldsburg eraan toeging. Met dank aan onze huiscameraman Stijn die uitgerust met camera en voldoende GoPro's mee op interventie ging!

Zeg geen nee tegen een ree...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..