Zeldzaam bokje te gast...

Deze week kregen we een zeldzaam bokje te gast. Het diertje had een oogkwetsuur.

Deze week brachten mensen een gekwetst bokje naar het Natuurhulpcentrum. Bokjes zijn tamelijk onbekende vogels die hard lijken op hout- of watersnippen, die we vaker te gast hebben.

Bokjes zijn vooral in de schemering en 's nachts actief. Overdag liggen ze tussen afgevallen bladeren en zijn ze door hun schutkleuren bijna niet te zien. Zijn er roofdieren (of mensen) in de buurt, dan vertrouwen ze ook volledig op hun camouflage en blijven ze muisstil liggen. Enkel wanneer de dreiging te dichtbij komt, vliegen ze op om enkele meters verder terug te landen tussen de bladeren.

Het binnengebrachte bokje had een gescheurd ooglid. Vandaag werd het door onze dierenarts nagekeken, en morgen wordt een delicate operatie uitgevoerd om het ooglid te herstellen.

Zeldzaam bokje te gast...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..