Zeldzaam woudaapje opgevangen

Sinds gisteren verblijft er een zeldzaam woudaapje in het Natuurhulpcentrum. Het jonge dier werd gevonden op de terreinen van transportbedrijf Essers in Genk.

Het kleine reigertje werd aangetroffen terwijl hij vastzat in een omheining. Terreinbeheerders bij Essers konden de vogel bevrijden en namen contact op met een boswachter. Die dacht, aan de hand van de beschrijving, dat het om een roerdomp zou kunnen gaan en raadde aan om het Natuurhulpcentrum te verwittigen. Een van onze medewerkers ging de vogel ophalen en zag dat het om de kleine neef van de roerdomp ging: de woudaap.

Woudaapjes zijn onze kleinste reigers en worden zo genoemd omwille van hun roep en omdat ze met hun stevige poten prima in het riet kunnen klimmen. Het zijn schuwe broedvogels van rietkragen en moerasgebieden. De vogels migreren in deze periode naar het zuiden. Het jonge exemplaar werd uitvoerig onderzocht omdat hij een vleugel liet hangen. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld. De vleugel werd gefixeerd en het woudaapje blijft voorlopig ter observatie op onze intensieve zorgen.

Zeldzaam woudaapje opgevangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..