Zeldzame gast

Hoewel de voortplantingsperiode voor vele soorten vogels en zoogdieren al volop aan de gang is, vergeten we soms dat een aantal soorten nog aan hun trektocht bezig zijn richting voortplantingsgebied.

Dat geldt ook voor de beflijster, die nu nog richting noorden trekt en daarbij massaal ons land aandoet. Je herkent ze als een merel met een witte bef onder de keel. Ze zijn nu met wat geluk te zien in groepjes op velden of akkers waar ze op krachten komen tijdens hun uitputtende tocht. Op de afgelopen zwoele vrijdagavond kregen we zo een beflijster binnen. Het is in opvang een zeldzame soort, we zien ze vaak maar om de 10 jaar. Dit dier vloog tijdens zijn trektocht tegen een raam, en heeft daarbij een kleine breuk aan de linkervleugel opgelopen. Hopelijk geneest de breuk snel en kan het dier terug zijn trektocht hervatten.

Zeldzame gast

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..