Zeldzame gladde slang vrijgelaten...

Vandaag werd door het Natuurhulpcentrum een gladde slang opgehaald in Lommel. Het zeldzame reptiel kon gelukkig snel terug worden vrijgelaten.

Veel mensen weten niet dat slangen niet alleen op exotische plaatsen voorkomen, maar ook hier bij ons in België. Drie soorten zelfs: de ringslang, de gladde slang en de giftige adder. Alledrie zijn ze erg zeldzaam en in Limburg vinden we enkel de gladde slang.

De kans om een slang te zien is bij ons dan ook erg klein, maar niet onbestaande. Vanmiddag kregen we een telefoontje van een bezorgde fietser uit Lommel. Langs het kanaal vond hij een slang. Dat het geen hazelworm (een hagedis zonder poten die vaak als slang aanzien wordt) was  kon de man snel zien, maar om welke soort het precies ging wist hij niet. De slang werd voorzichtig in een emmer gedaan, waarna de vinder ons contacteerde.

Toen we het dier gingen ophalen konden we snel zien dat het een zeldzame gladde slang was die in prefecte gezondheid verkeerde. Zinloos dus om de slang lang in het Natuurhulpcentrum te houden, dus hebben we het dier direct in een geschikt natuurgebied kunnen vrijlaten.

Zeldzame gladde slang vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..