Zeldzame griel opgevangen.

Sinds donderdag verblijft er een bijzonder zeldzame vogel in ons opvangcentrum. Het waren wandelaars die in het centrum van Peer, tussen een hoopje dode bladeren, een vreemde vogel aantroffen...

Ze belden naar het Natuurhulpcentrum omdat de vogel aan zijn nek gekwetst was en roerloos bleef liggen tussen de bladeren. Ze waren erin geslaagd de vogel in een doos te zetten en gingen hem zelf binnenbrengen. Volgens de vinders leek de vogel op een vreemde duif.

Eenmaal in Opglabbeek was onze verbazing groot toen er een griel in de doos bleek te zitten. Deze erg zeldzame vogel komt maar bij uitzondering voor in Vlaanderen. Helaas was de vogel ernstig gekwetst: een grote wonde van kin tot borst moest gehecht worden. Ondertussen verblijft de griel op onze afdeling intensieve zorgen waar hij op krachten kan komen...

De griel komt als broedvogel vooral voor in Spanje, Portugal en Frankrijk. In onze streken is hij voornamelijk een sporadische doortrekker.

Zeldzame griel opgevangen.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..