Zeldzame tweekleurige vleermuis vrij...

26 september 2013

Zeldzame tweekleurige vleermuis vrij...

Vandaag mocht een zeldzame tweekleurige vleermuis de vrije natuur in!

Enkele dagen geleden kregen we van onze collega's van de Nederlandse dierenbescherming een zeldzame tweekleurige vleermuis binnen. Het dier was in Heerlen de derde verdieping van een Hogeschool binnengevlogen, raakte verzwakt en kon op eigen kracht niet meer naar buiten.

Tweekleurige vleermuizen zijn erg zeldzaam in België en Nederland. Het is een soort die oorspronkelijk een voorkeur heeft voor rotsachtige gebieden met veilige rotsspleten om te rusten, maar ondertussen hebben heel wat dieren ontdekt dat ook steden geschikte plekken zijn om de winter door te brengen, vliegende insecten te zoeken rond lantaarnpalen,... Ze gebruiken vaak hoge gebouwen, en tijdens de balts vliegen mannetjes rond de gebouwen om al roepend vrouwtjes te lokken.

De Nederlandse tweekleurige vleermuis, een jong vrouwtje trouwens, konden we er gelukkig snel terug bovenop helpen. Gedurende enkele dagen kreeg ze elke drie uur meelwormen, en elke dag werd ze sterker en sterker.

Vandaag kwam dan een Nederlandse vleermuizenspecialist de vleermuis ophalen om ze vlakbij de vindplaats terug vrij te laten. Een klein succesverhaaltje dus!

Zeldzame tweekleurige vleermuis vrij...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!