Zeldzame wespendief opgevangen...

Vandaag werden we verwittigd dat er naast het fietspad van het fietsroute-netwerk in Opglabbeek een roofvogel op de grond lag. Een medewerkster ging ter plaatse en kon vaststellen dat het om een zeldzame wespendief ging.

Het dier werd voorzichtig meegenomen en onderzocht op ons centrum. Hij bleek een gebroken poot te hebben en was erg verzwakt. De breuk bleek gelukkig nog mee te vallen. Wellicht doolde de prachtige roofvogel al een poosje rond met een gebroken poot, en zo kon hij natuurlijk geen prooien meer vangen.

De poot werd gespalkt en de vogel kreeg reeds een aangepaste behandeling om weer aan te sterken.
Het enige probleem is dat wespendieven normaalgezien tegen half augustus hun grote trek naar Afrika aanvatten. Hier verblijven ze gedurende onze winterperiode om in het voorjaar weer terug te keren naar onze streken.

Onze wespendief zal waarschijnlijk noodgedwongen de winter moeten doorbrengen in ons centrum. In dat geval kunnen we hem vrijlaten in de periode dat de andere wespendieven terugkeren uit Afrika.

Wordt vervolgd!
 

Zeldzame wespendief opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..