Zeldzame zilverreiger opgevangen...

Vandaag heeft het Natuurhulpcentrum haar eerste zilverreiger uit haar bestaan opgehaald. Nooit eerder ving ons centrum een grote zilverreiger op. Deze prachtige helderwitte vogel werd gevonden in Neeroeteren met een vleugelkwetsuur.

Er hing wat bloed aan een vleugel en we vreesden dan ook voor een vleugelbreuk. Gelukkig voor de reiger bleek er geen breuk te zijn, enkel een oude, relatief kleine open wonde die snel gehecht kon worden.

De zilverreiger zal een poosje bij ons herstellen van de wonde en we hopen hem dan ook weer snel vrij te laten in de natuur.

Zilverreigers zijn nogal zeldzaam, maar je kan ze echter steeds vaker aantreffen in onze streken. Hij doet het steeds beter de laatste jaren en dat is niets dan goed nieuws natuurlijk.
 

Zeldzame zilverreiger opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..