Zo kan het ook...

7 augustus 2018

Zo kan het ook...

Gisteren werd er een verzwakte reisduif binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. Helemaal niets speciaals, want er komen jaarlijks vele reisduiven binnen. Deze duif was echter een geluksvogel, aangezien de eigenaar hem kwam ophalen... en dat is bijzonder.

Regelmatig worden er tamme duiven in ons centrum binnengebracht. Meestal gaat het om vogels die meededen aan wedstrijden en op de terugweg verzwakten. Als we de eigenaar van de duif kunnen opsporen, proberen we hem te laten weten dat zijn vogel in ons centrum verblijft. Helaas krijgen we dan bijna altijd te horen dat de betreffende duivenmelker zijn dier niet meer moet hebben... Er wordt immers enkel verder gekweekt met winnende duiven, diegene die verloren vliegen zijn niet interessant voor hen ... over 'dierenliefde' gesproken?

Deze keer was het echter anders. De eigenaar uit Baarle-Hertog zag er geen probleem in om zijn duif te komen halen. Hij zal zijn verzwakte duif thuis verder verzorgen. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan...

Als Natuurhulpcentrum vinden we dat iemand verantwoordelijk blijft voor zijn huisdier. Een echte dierenvriend doet toch niet zomaar afstand van zijn huisdier, wanneer het verloren loopt of vliegt?

Zo kan het ook...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!