Zondag = Vrijdag...

Het Natuurhulpcentrum is dagelijks druk in de weer om gekwetste en zieke wilde dieren op te vangen en te verzorgen. Ons enige doel is om onze patiënten zo snel mogelijk te kunnen vrijlaten in de natuur.

Het vrijlaten van gerevalideerde wilde dieren is een unieke belevenis. Om iedereen te laten meegenieten van deze prachtige momenten, organiseren we komende zondag 21 september een vrijlatingsdag.

Er worden dan op 2 plaatsen in de provincie Limburg roofvogels vrijgelaten. Dit gebeurt tijdens een educatieve wandeling van 6km door de Bosbeekvallei. Deze wandeling vertrekt om 14u in de Hoeverweg ter hoogte van camping Wilhelm Tell en wordt begeleid door Natuurpunt Opglabbeek.

De stad Tongeren deed dit jaar extra zijn best voor de steenuilen op zijn grondgebied. Om deze kleine uilensoort extra in de verf te zetten worden er gerevalideerde steenuiltjes vrijgelaten in het kasteelpark van Widooie (Kasteelweg 30-Tongeren) en dit om 15u30.

Iedereen is van harte welkom!

Zondag = Vrijdag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..