Zondag = vrijdag...

Nu zondag 19 oktober is het weer zover. Naar jaarlijkse gewoonte laten we dan onze in het Natuurhulpcentrum grootgebrachte uilen vrij. Het zijn er heel wat dit jaar van verschillende soorten , en omdat we jaarlijks steun krijgen van zovele mensen willen we iedereen dan ook de kans geven om mee te genieten van het resultaat van al onze inspanningen .

Om 19u laten we onze eerste reeks uilen vrij aan het natuur-educatief centrum De Wulp in Neerpelt . Iets later, om 20.30u verwachten we geïnteresseerden aan het rond punt aan de parking voor het kasteel in Bokrijk waar de andere uilen gelost worden. Telkens zal er wat tekst en uitleg gegeven worden.

Onze uilen worden niet zonder reden in deze periode vrijgelaten. Nu wordt immers de maïs gemaaid , en door dit maaien vallen veel restjes op het veld. Ideaal voor muizen, die massaal op zoek gaan naar deze restjes. Veel muizen op open terrein vormen vele prooien voor onze nog niet zo ervaren uilen, ideaal dus !

In totaal gaan we een 50-tal uilen vrijlaten. Dit zijn allemaal jonge dieren , die hun eigen territorium moeten gaan zoeken. In territoria die al bezet zijn zullen ze meestal worden weggejaagd , totdat ze een geschikt vrij leefgebied tegenkomen. Er is dus weinig risico dat ze bestaande uilenkoppels echt gaan verjagen . Daarom kan het ook geen kwaad om een groot aantal uilen op dezelfde plaats vrij te laten.

Iedereen die geïnteresseerd is in wilde dieren is dus van harte welkom!

Hopelijk tot dan!
 

Zondag = vrijdag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..