ZONDAG = VRIJDAG

16 september 2010

ZONDAG = VRIJDAG

Komende zondag laten we ze vliegen... onze gerevalideerde roofvogels. Tijdens deze jaarlijks terugkerende activiteit laten we het grote publiek meegenieten van de bijzondere ervaring om enkele roofvogels terug de vrijheid te geven.

Het hele jaar zijn onze medewerkers, vrijwilligers en zorgouders druk in de weer geweest om gekwetste, zieke of jonge roofvogels te omringen met de beste zorgen. En met resultaat! Zo konden de bezoekers van onze opendeurdagen de tientallen buizerden, torenvalken, steenuilen, bosuilen, ransuilen,... bewonderen die onze grote kooien bevolken. Al deze vogels zijn aan het laatste stadium van hun verblijf in ons centrum begonnen. De jonge roofvogels -die met de hand werden grootgebracht- leren in onze vliegkooien jagen op levende muizen en de gekwetste roofvogels leren er hun gebroken poot of vleugel terug naar behoren gebruiken.

De vrijlating van gerevalideerde dieren is voor onze medewerkers de kers op de taart en u kan erbij zijn! Op onderstaande locaties zullen komende zondag 19 september meerdere roofvogels worden vrijgelaten:

* Opendeurdag Heempark (Hoogzij 7)  te Genk om 15u
* Kasteelpark Hamal (Hamalstraat 4 - Tongeren) om 16u
* Natuurgebied Maaswinkel te Maasmechelen, tijdens de wandeling die start om 13u50 gemeentehuis Maasmechelen
* Natuurgebied Bosbeekvallei te Opglabbeek, tijdens de wandeling die start om 14u  aan de Hoeverweg 77 - Opglabbeek

Iedereen is van harte welkom om mee te genieten van deze prachtige gebeurtenis! Daarnaast plannen we nog een extra vrijlatingsmoment voor de nachtroofvogels. Meer info volgt op deze site...

ZONDAG = VRIJDAG


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!