Zondag 7 oktober = Vrijlatingsdag...

Komende zondag, 7 oktober, laat het Natuurhulpcentrum op 2 locaties roofvogels vrij.

Afgelopen voorjaar en zomer brachten we ruim 80 uilen, een tiental buizerds en ruim 25 torenvalkjes groot. Al deze dieren werden in de loop van het jaar als nestjong binnengebracht.

In een eerste stadium verbleven de jonge roofvogels op onze couveuseafdeling. Geleidelijk aan kregen ze steeds een grotere kooi ter beschikking en uiteindelijk kwamen ze terecht in een grote vliegkooi.

Daar hebben ze hun vliegkunsten kunnen oefenen en leerden ze ook jagen op levende prooien. Eenmaal dit leerproces voorbij zijn de vogels klaar voor een leven in de natuur.
Deze 'muizenvangers' laten we vrij op het ogenblik dat de landbouwers volop aan het oogsten zijn. Eéns de velden geoogst, is het immers gemakkelijk voor onze vogels om muizen te vangen die zich tegoed doen aan de oogstrestjes.

Wil je bij deze vrijlatingen zijn? Kom dan komende zondag naar één van volgende locaties:

* Om 15u (dagroofvogels) op de 'Open Bedrijvendag' van firma Lambert Geerkens, Weg op Bree 125 te Meeuwen-Gruitrode

* Om 19u30 (uilen) aan de parking van 'De Plas' Domein Kelchterhoef te Houthalen

Tot dan!

Zondag 7 oktober = Vrijlatingsdag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..