Zwaan in de problemen...

Een poging van jagersvereniging St-Hubertus om 40.000 houtduiven af te schieten was gelukkig geen groot succes, maar niet alleen houtduiven kregen dit weekend te maken met het schietplezier van de jagers.

Een binnengebrachte knobbelzwaan had erg veel moeite om zich voort te bewegen. Lopen lukte amper, vliegen al evenmin.
Na controle onder het röntgenapparaat vonden we een tiental hagelbolletjes in het lichaam van de zwaan!

Gelukkig werden, als bij wonder, geen vitale delen geraakt, dus zijn we er zeker van dat de zwaan het uiteindelijk zal overleven. Wel moet hij een hele tijd in het Natuurhulpcentrum blijven om te genezen van de talrijke inwendige verwondingen die door de bolletjes veroorzaakt zijn.

Tijdens de vrieskou van enkele weken geleden hadden vele zwanen het erg moeilijk om genoeg voedsel te vinden door de dichtgevroren vijvers. We hopen dat de zwanen nu rustig terug wat kunnen aansterken, zonder dezelfde problemen tegen te komen als onze geschoten zwaan… 

Zwaan in de problemen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..