Zwemles voor bevers

Onze jonge bevers krijgen sinds kort meermaals per week zwemles. Zo bereiden we ze voor op hun vrijlating...

Sinds het voorjaar 2018 verblijven er 2 bevers in onze opvang. Het beverduo werd door beveronderzoekers gered, nadat hun moeder werd doodgereden. Voor de eerste keer in de geschiedenis van ons opvangcentrum moesten onze dierenverzorgers baby-bevers grootbrengen met de papfles. Het protocol hiervoor vonden we in Canada en het bleek erg succesvol. Beide bevers stellen het goed en graven tunnels, bouwen dammen, knagen wilgentakken en bouwen mini-burchten in hun kooi.

Omdat de vrijheid lonkt, is het ook nodig dat ze regelmatig zwemles krijgen. In hun beververblijf staat wel een grote waterbak, maar enkele keren per week mogen ze oefenen in onze grootste vijver. Die doet dan dienst als zwembad en dat levert enorm leuke beeldjes op, die we jullie niet wilden onthouden. Geniet van de waterpret...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..