Zwervend varkentje...

Gisteren stond er plots iemand aan de deur met een klein varkentje. Hij had het loslopende diertje kunnen vangen...

Het kleine varkentje liep rond in de tuin van de melder, wonende in rekem, Burgemeester Delwaidelaan. De man slaagde erin het dier te vangen en had geen idee waar het vandaan kwam. Navraag bij de buren leverde ook niets op en hij besloot het dier dan maar naar het 'asiel' te brengen. Aangezien een gewoon honden- en kattenasiel geen zwijntjes aanneemt, probeerde hij het in Opglabbeek.

Noodgedwongen heeft het Natuurhulpcentrum zich ontfermd over het diertje. Het is niet heel duidelijk om welke soort varken het gaat. Het dier heeft heel wat kenmerken van een everzwijn en is mogelijk een kruising. Hij verblijft voorlopig in een buitenkooi, maar het is wel de bedoeling om de eigenaar terug te vinden. Indien die zich niet meldt binnen de 14 dagen, zal ons centrum op zoek gaan naar een goede nieuwe thuis.

Zwervend varkentje...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..