Dag van het testament

Geef om dieren in nood, ook na uw dood...

Internationale dag van het testament

Vandaag, 13 september, is het de internationale dag van het testament en ook wij als vzw willen graag even de aandacht vestigen op deze manier om ons centrum en vele duizenden wilde dieren in nood te steunen, ook als u er zelf niet meer bent.

Nadenken over de dood doen we natuurlijk liever niet, maar toch is het zinvol dit wel te doen. Dankzij een testament komt uw geld terecht bij wie u belangrijk vindt. Naast vrienden of familie kan u ook een goed doel opnemen in uw testament. 

Praktisch

Onze vereniging is door de Minister van Financiën erkend om fiscale attesten af te leveren. Daarom krijgen we geregeld de belastingscontrole over de vloer. U mag er dus zeker van zijn dat uw centen goed besteed zullen worden.

Als vzw betaalt het Natuurhulpcentrum 0% erfenisbelasting. Uw nalatenschap gaat dus voor 100% naar dieren in nood. Hebt u huisdieren, dan kan het Natuurhulpcentrum er bovendien voor zorgen dat ze goed terecht komen na uw overlijden.

Wenst u het Natuurhulpcentrum op te nemen in uw testament en zit u nog met vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze contactpersonen Sil Janssen of Dries Damiaens staan u graag te woord op 089/854906 of via email: sil@natuurhulpcentrum.be of dries@natuurhulpcentrum.be

Het Natuurhulpcentrum werkte bovendien een mooie pagina uit op onze website. Daarnaast werken we samen met de specialisten van de website www.testament.be Ook bij hen kan u gratis terecht voor meer informatie.

Een getuigenis

"Al mijn hele leven ben ik sympathisant van het Natuurhulpcentrum. Ik vind het geweldig wat deze mensen, met hun beperkte middelen, betekenen voor wilde dieren in nood. Ik heb zelf geen kinderen en ik vond het vanzelfsprekend dat ik een goed doel zou opnemen in mijn testament. Een kort bezoekje aan mijn notaris was voldoende om het Natuurhulpcentrum als mijn wettige erfgenaam aan te duiden. Ik hoop nog lang van het leven te genieten, maar als de dag komt, weet ik dat mijn zuurverdiende centjes nuttig zullen besteed worden."

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..